linkbuilding3

В света на SEO оптимизацията един аспект остава основен крайъгълен камък на онлайн видимостта и успеха: линк билдинга. Докато линк билдинга продължава, Google продължава да се бори със сенчести стратегии, за да гарантира, че няма спам.

Внимание греда! Отминаха дните на простото количество, тъй като бъдещето на линк билдинга се върти около качеството, уместността и удобството за потребителя.

В този блог (с любезната подкрепа на Момчил Марчев) нека проучим бъдещето на линк билдинг – а и какво може да ни донесе.

Обърнете внимание, че е важно да се развива подходът за изграждане на връзки с развитието на цифровия свят. С този блог може просто да сте в състояние да изпреварите конкуренцията и да прегърнете нововъзникващите тенденции и стратегии.

Без повече шум, нека се потопим в това пътуване, където иновациите срещат традицията и където връзката между съдържание, авторитет и свързаност оформя цифровия пейзаж на утрешния ден.

AI в линк билдинга

AI превзе света като буря. Ако знаете какво е ChatGPT, значи сте част от света, който той е превзел. Тъй като концепцията за AI се върви напред, тя се включва и в света на линк билдинга.

Понастоящем за изграждане на връзки трябва да намерите най-добрите перспективи и да ги намерите чрез анализ ръчно. С AI обаче имате списъка в ръцете си и по-голямата част от работата изглежда завършена.

Освен това, докато все още са в начален етап, инструментите за популяризиране на AI правят процеса автоматизиран и в някои случаи дори ползотворен.

Към днешна дата предоставените данни дават ограничени резултати. Това означава, че единственото ограничение на AI за услугите за изграждане на връзки е силата на данните и подканата. Вярваме, че скоро ще се подобри и ще даде по-подходящи резултати.

Прогноза също така е , че AI скоро ще може да ви каже колко добре ще работи вашата стратегия, без да зависи единствено от A/B тестване. Това ще направи линк билдинга по-бърз и по-оптимизиран процес и шансовете за успешно изграждане на връзки за всички може да се повишат.

По-високи критерии за потребителско изживяване

Google става все по-демократичен всеки ден – на хората, от хората, за хората. Това означава, че в бъдеще уебсайтовете с най-добро потребителско изживяване ще бъдат с най-висок приоритет в SERPs.

Стандартите на Google вече са много строги по отношение на потребителското изживяване и в близко бъдеще може да станат още по-строги. Ето защо само уебсайтове, които се грижат за потребителите във всяка област, ще получат най-добрите бек линкове.

Защо някой уебсайт би дал обратна връзка към уебсайт с нисък авторитет?

Изграждане на марка

Да имате бек линкове или да давате бек линкове към качествени уебсайтове е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да се появите на SERP. Джон Мюлер веднъж каза „ … връзките винаги ще бъдат нещо, което ни интересува, защото трябва да намерим страници по някакъв начин. Това е, като как да намерите страница в мрежата без някаква препратка към нея? ”

Въпреки това, в опит да премахне спам и безсмислени бек линкове, алгоритъмът SpamBrain AI на Google прави чудеса, за да намали спама и нискокачествените бек линкове. За да ги поддържа валидни и функционални, в близко бъдеще Google може да направи своите насоки още по-строги за валиден бек линк профил.

Така че, за да сте в безопасност, вашият уебсайт трябва да има правилно позициониране на марката и разпознаване на автентичността във вашата ниша. Това ще ви позволи да получавате висококачествени линкове за вашия уебсайт, които ви помагат да се класирате.

Персонализиране

Едно от многото неща, които ще се променят, е нивото на персонализация. В момента хората, които се стремят към изграждане на връзки, започват с нещо като „Хей! Обичам уебсайта ви и така нататък..“ Амит Радж, който е основателят на „The Links Guy“, веднъж заяви, че поради AI, използван за писане, факторът за персонализиране е станал неискрен.

Освен това той твърди, че този процес може да работи на определено ниво, но може да не работи в по-дългосрочен план за постигане на резултати.

За постигане на изграждане на линкове може да работи в момента. Но експертите в нашия екип и по целия свят прогнозират фалшивостта му и това, че е AI, стана толкова очевиден, че вече не изглежда да си заслужава голямото внимание.

Платените връзки са добре!

Да, правилно прочетохте! И Google казва това! Не, не се шегуваме!

Виждате ли, Google преразгледа условията си за платени публикации за гости за линк билдинг и т.н. Google казва, че разбира, че уебсайтовете трябва да правят пари по някакъв начин и това е добре! За напред обаче Google ни казва да бъдем само честни.

Объркани ли сте?

Нека го изчистя!

„ Google работи усилено, за да гарантира, че напълно отхвърля връзките, предназначени да манипулират резултатите от търсачката, като прекомерен обмен на връзки и закупени връзки, които вдигат PageRank. ”

Да, Google веднъж каза това! Но сега се променя. Сега се казва .

„ Google разбира, че купуването и продаването на връзки е нормална част от икономиката на мрежата за рекламни и спонсорски цели. Не е нарушение на нашите правила да има такива връзки, стига да са квалифицирани със стойност на атрибут rel=”nofollow” или rel=”sponsored” към тага <a> .“

И така, това означава ли, че Google няма начин да разбере, че вашите връзки са платени?

Ако използвате платени бек линкове с намерението да се опитате да подмамите алгоритъма, има голям шанс да бъдете хванати. Ако по чудо преминете тези препятствия, тогава вашият конкурент може просто да ви подлее вода.

Въпреки това, ако изведнъж станете най-щастливият човек на планетата и по някакъв начин бъдете спасени, един ден може да се окажете зле!

Решението е просто!

Трябва да определите връзката си с Google чрез атрибутите rel.

Използвайте rel=“sponsored” , когато искате да кажете на Google, че това е платено разположена публикация и Google ще бъде достатъчно добър да го пренебрегне.

Използвайте rel=“ugc” , за да кажете на Google, че това е чисто генерирано от потребителите съдържание и не носите отговорност за одобрението, качеството или точността му

Използвайте rel=“nofollow” , за да кажете на Google, че този сайт не е нещо, с което искате да бъдете асоциирани, така че не го следвай и не обхождай страницата.

Ползването на връзките тип сивата шапка е изключена

Линк билдинга с бяла шапка е чисто органичният начин за изграждане на линкове без вратички в системата. Линк билдинга с черна шапка е много неетично и нарушава политиката на Google за спам. Това буквално означава нарушаване на всяко правило при линк билдинг. Например, плащайки за тях. Не е разрешено – без въпроси!

Въпреки това, напоследък, Gray Hat линк билдинга изглежда е във възход. Сивата шапка използва техниките за линк билдинг с бяла шапка и черна шапка. Така че можете да се каже, че се ползват вратичките в системата и се работят за създаване на линкове.

Например, Google брои обмена на връзки като сериозно престъпление в спама. Компаниите обаче са склонни да използват дъщерни компании или лични взаимоотношения, за да обменят тези връзки. Това идва под сива шапка.

Експертите казват, че в близко бъдеще Google ще може лесно и по-последователно да избира изграждането на връзка под егидата на сивата шапка. Това означава, че ако в момента се възползвате от това, че алгоритъмът не открива вашите практики, тогава е време да преосмислите стратегиите си, преди всичко да тръгне надолу за вас.
Ако вече се объркахте и смятате, че няма да се справите, то можете да се свържете със специалистите на eXtremeSEO, за да ви помогнат

Разнообразие

Тъй като Google става все по толериращ разнообразието, един от начините да избере силен бек линк профил е чрез разнообразяване. Отминаха дните, когато само гест постинга или само социалните медии могат да ви изградят автентичен набор от линкове.

Това се е получило на практика, че трябва разнообразен профил. От социални медии, инфлуенсъри, уебсайтове, публикации за гости и навсякъде другаде в интернет! За богат и функционален профил на бек линкове, уебсайтовете вече ще се нуждаят от по-разнообразен хост, който им предоставя бек линкове.

Ако се насочвате към една среда, за да получите бек линкове, сменете я и достигнете до повече хора и коригирайте стратегията си, за да бъде разнообразна.

Заключение

Когато приключваме нашето пътуване през бъдещето на линк билдинга, става ясно, че линк билдинга вече не е просто игра с числа, а сложно изкуство, което изисква креативност, уместност и истинска стойност.

Бъдещето на линк билдинга в момента е и ще се върти около ориентирането към потребителя и органичното придобиване на линкове. Създавайки стандартно съдържание на EEAT, човек може естествено да привлече линкове от авторитетни източници и да разшири своите бек линкове.

Възприемането на сътрудничество с влиятелни лица и лидери в индустрията може да отключи нови пътища за позициониране на съдържание и възможности за свързване, тъй като тяхната подкрепа носи печат на авторитет и автентичност на марката.